Doorgaan naar hoofdcontent

Het portaal van de stamboom

Het portaal:

Dit is de eigenlijke beginpagina, hierop vind je alle links naar alle sites die met de stamboom te maken hebben

Een stukje voorgeschiedenis

Ik had deze blog al langer, omdat de stamboom eerst op een domein stond die niet rechtreeks op facebook gedeeld kon worden en ik had een facebookgroep voor de stamboom aangemaakt.
Maar helaas: facebook is volledig de weg kwijt en schorst mijn account telkens om hem na een dag weer actief te maken met elke keer dezelfde onzinnige uitleg erbij.
Probleem is wél dat op die manier geen groep te onderhouden is (mijn account is meestal maar 3 uur actief en dan weer 27 uur gesloten...)

Maar ik ga door!

Dat stomme facebook gaat mijn plezier niet bederven, dus ik bouw lekker verder aan de stamboom de website én aan deze blog.
Ik heb er ook een Twitter-account bij gemaakt, dus ik ben op vele plaatsen actief op sociale media, behalve op facebook dan, die zijn té onbetrouwbaar de laatste tijd. Je kunt de contactlink bovenin gebruiken om me te vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Introductie

 Ik (Erwin Maas) ben ongeveer in 2012 begonnen met het uitzoeken van mijn stamboom. Ik had al als hobby websites maken, dus heb ik voor de stamboom toen ook ééntje gemaakt op mijn eigen domein. Ik heb dat toen 4 jaar lang met veel plezier gedaan en kwam uit op 6357 personen. Deze stamboom was vooral gericht op de namen "Maas" (mijn vader) en "van ´t Wout" (mijn moeder). In 2016 namen Annie (mijn vrouw) en ik de beslissing om ons te gaan vestigen in Portugal, we wilden proberen een heel andere leefstijl aan te nemen dan we tot dan toe gedaan hadden. We hadden allebei al ons hele leven het gevoel dat we graag in het spreekwoordelijke "hutje op de hei" wilden gaan wonen en dat hebben we toen gedaan. Maar dat betekende wél dat ik al mijn tijd moest gaan besteden aan het opbouwen van ons nieuwe leven (midden in de wilde natuur, met niks dan een stukje grond in de Portugese bergen) en bovendien hadden we maar 2 zonnenpaneeltjes en dus erg weinig stroom, nét geno

Oma (Kitty) haar voorouders

De kwartierstaat Ik ben momenteel druk bezig om de kwartierstraat van oma (Kitty) helemaal in te vullen (een kwartierstaat is een schematisch overzicht met voorouders tot 5 generaties terug). Ik heb datzelfde eerst gedaan voor al mijn neven en nichten en ooms en tantes (en mijn ouders natuurlijk) en nu doe ik dat ook voor mijn opa's en oma's. Dat wordt steeds lastiger omdat je dan steeds verder terug in de tijd moet en er steeds minder te vinden is. Maar het gaat heel goed en ik ontdek ook de bijzonderste dingen, zoals dat  Maria Bongarde (oma´s grootmoeder en de moeder van Guillaume Hoogstraten, oma´s vader ) na het overlijden van haar eerste man ( Willem Hoogstraten  die nog 7 andere kinderen had uit zijn eerste huwelijk met Catharina Hendriks) hertrouwde met Johannes Vesters  (die ook 2 andere kinderen had uit een eerder huwelijk) die daardoor de stiefvader werd van Guillaume. Blijkt nu dat deze Johannes de broer was van Geertruida Vesters , die trouwde met Willem van Ri